Rundveehouderij

Nieuws 3138 x bekeken 5 reacties

VanDrie onderzoekt overname grootste kalverslachterij in Frankrijk

Mijdrecht - De kalfsvleesintegratie VanDrie Group heeft een oogje laten vallen op grootste kalverslachterij van Frankrijk (Tendriade). Het bedrijf onderhandelt over een overname met de huidige eigenaar, het Franse zuivelconcern Lactalis. VanDrie Group kan daarom nog geen details geven over het Franse bedrijf, maar bevestigt de onderhandelingen wel.

Mededingingsautoriteiten zullen hun goedkeuring moeten geven, als VanDrie Group overeenstemming bereikt met Lactalis over een overname van Tendriade. Dat bedrijf verwerkt jaarlijks zo'n 200.000 vleeskalveren in zijn slachterijen in de Franse plaatsen Châteaubourg en Saulce-sur-Rhône. Daarmee komt zijn productie op 30.000 ton kalfsvlees per jaar. De grondstoffen voor kalvermelkpoeder krijgt Tendriade van zijn moederbedrijf Lactalis.

Laatste reacties

 • abtje

  Hier kan Van Drie zichzelf nog eens goed in gaan verslikken.
  Het zijn geen Nederlanders of Belgen die zich bij een inkrimping zo makkelijk opzij laten zetten. Ga je daar reorganiseren dan gaat het er iets anders aan toe.

 • trekker123

  Vergeleken met Frankrijk zijn de Nederlandse vakbonden een stelletje rechtse rakkers. Als die Fransen de nieuwe (niet-Franse) eigenaar niet zint maken ze het bedrijf willens en wetens kapot.

 • koestal

  Dat zijn geen kleine jongens !

 • hulsteins

  ça y est , c'est signé , paraît-il .
  Ze kunne dus beginnen te staken om hun eigen werk om zeep te helpen ,
  volgens de kenners hier .

 • abtje

  @hulsteins, je afsluiter is kapot, in de eerste zin komt er poep uit.:-)

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.