Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Van Drie koopt kalfsvleesdochter van Lactalis

Apeldoorn - Van Drie France, dochterbedrijf van de Van Drie Group, heeft een akkoord bereikt met de Lactalis Group over de overname van haar dochterbedrijf Tendriade-Collet.

Dit meldt het kalfsvleesconcern. Vorige week waren er al geruchten over een op handen zijnde overname. Het akkoord met Lactalis zal nu ter goedkeuring worden voorgelegd aan de mededingingsautoriteiten.

De overname betekent een versterking van de positie van Van Drie in de belangrijke Franse kalfsvleesmarkt. Van Drie France is met dochterbedrijf Sobeval al aanwezig in de Dordogne, in het zuidwesten van Frankrijk. Tendriade-Collet is gevestigd in het noordwesten van Frankrijk in Bretagne en is een van de sterkste en grootste kalvervleesondernemingen in Frankrijk. Van Drie France is veel kleiner. Tendriade is gespecialiseerd in de productie en verwerking van consumentverpakte producten, zowel vers als bevroren. Het loopt daarmee voor op Van Drie France. Vleesmerk Tendriade is het meest bekende merk op de Franse kalfsvleesmarkt.
Tendriade verricht jaarlijks rond de 190.000 kalverslachtingen en heeft een omzet van ongeveer 230 miljoen euro. Er werken zo'n  720 personen. De hoofdvestiging staat in Chateaubourg. Daar wordt geslacht. Het uitbenen en verpakken van het vlees vindt plaats in Saulce. Tendriade is een  integratie, maar Van Drie neemt geen voerbedrijven over van Lactalis.

Van Drie France en Tendriade werken al vele jaren samen. Synergievoordelen die de Van Drie Group ziet door overname, zitten in het volume aan product dat men straks kan aanbieden, in de mogelijkheid om het vlees verder te verwaarden (door meer voor te verpakken en te portioneren) en in de uitbouw van eigen merken. Van Drie France en Tendriade werken beide met eigen kwaliteitssystemen, die in elkaar moeten worden gevlochten. Eerste doel na definitieve overname is optimalisatie van de productie.

Eén reactie

  • John Fr

    Bon courage !! Van Drie

Of registreer je om te kunnen reageren.