Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

Van Drie heeft lek nagenoeg boven water in België

Mijdrecht - De Van Drie Group heeft 'het lek' grotendeels boven water in België. Dit erkent directeur corporate communications Hennie Swinkels. Over 2011 rapporteert Van Drie Kalverhouderij, waar nu nagenoeg alle Belgische kalverhouderij-activiteiten van Van Drie zijn ondergebracht, een winst van 13,5 miljoen euro.

Dat is een forse verbetering ten opzichte van voorgaande jaren. Toen werd regelmatig verlies gerapporteerd. Minstens zo belangrijk is dat ook de balans behoorlijk werd opgeschoond. In de jaren tussen 2005 en 2006 was er een eigen vermogen dat schommelde tussen 35 en 25 miljoen euro negatief en een schuldenlast tussen de 60 en ruim 70 miljoen euro. In 2011 werd een groot deel van de schulden gesaneerd en werd het eigen vermogen weer positief gemaakt, onder meer dankzij steun vanuit Mijdrecht. Van de algemeen bestuurder, Geert van Loock, werd afscheid genomen. Hij leidt nu een hotel, samen met een zakenpartner. Sindsdien wordt de Belgische tak rechtstreeks vanuit Nederland geleid.

Direct volgend op de reorganisatie van het vleesbedrijf werd ook de bezem gehaald door de aangesloten kalverbedrijven. Volgens de Belgische Boerenbond werd van zo'n veertig bedrijven afscheid genomen. Met de rest ging Van Drie verder. Onderdeel van de operatie was ook dat in de Belgische tak voortaan wordt gewerkt volgens dezelfde kwaliteitsmaatstaven die Van Drie in Nederland hanteert.

De grote schuldenberg waar met name Van Drie Kalverhouderij en in mindere mate Navobi België mee kampten is volgens Swinkels grotendeels een erfenis uit het verleden, toen de Belgische Van Drie-bedrijven nog niet waren samengevoegd en minder efficiënt werkten. Van Drie is in België de derde partij in de vleeskalverhouderij, na Sopraco en Van Lommel.

Laatste reacties

 • koestal

  kan hij dus nu ook wat meer voor de kalveren betalen

 • John Fr

  Ongelovelijke cijfers met bijna 2 mld omzet!!

 • Henk j

  Geen markt meer geen concurrentie meer

 • koestal

  saneren en nog eens saneren

Of registreer je om te kunnen reageren.