Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Sector positief over aanpak BVD en IBR

Den Haag - De rundveesector staat positief tegenover de aanpak van BVD en IBR in Nederland. Dat meldt Toon van Hoof, portefeuillehouder diergezondheid van LTO Rundveehouderij, naar aanleiding van recent overleg.

“We hebben een goed overleg gehad. Nu is het zaak te kijken naar mogelijkheden en onmogelijkheden.” Tot nu toe zijn er volgens Van Hoof geen partijen die bij voorbaat afhaken.

LTO denkt over ongeveer twee maanden met een plan van aanpak te kunnen komen. “We willen zorgvuldig te werk gaan.” Wat niet helpt is het verdwijnen van de productschappen, wat het maken van collectieve afspraken volgens Van Hoof bemoeilijkt.

LTO inventariseerde al eerder hoe de diverse sectorpartijen tegenover een eventuele aanpak van BVD en IBR staan. De huidige uitbraak van BVD-type 2 speelt volgens LTO geen rol in het feit dat er opnieuw twee maanden op een plan van aanpak wordt gestudeerd.

Wat betreft BVD-type 2 lijkt de situatie op het moment stabiel. De dierziekte lijkt zich niet verder te verspreiden. Drie Nederlandse bedrijven hebben het tot nu toe opgelopen via kalveren uit Duitsland, twee bedrijven zijn in onderzoek. De ziekte is besmettelijk en gevaarlijk. Ongeveer de helft van de dieren die het krijgt, bezwijkt er aan.

Laatste reacties

  • abtje

    Sector posititief volgens LTO, weet je dus nog niets...
    Zullen voorlopig wel weer druk zijn met druk zijn...

  • van someren

    ze hebben mij niets gevraagd, ben ik wel gend van lto

Of registreer je om te kunnen reageren.