Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

Quotum FrieslandCampina niet vol

Amersfoort - Uit de voorlopige cijfers van zuivelconcern FrieslandCampina blijkt dat het melkquotum in het quotumjaar 2012/2013 niet is volgemolken. De teller staat tot en met 31 maart vooralsnog op 99,81 procent van het beschikbare melkquotum. Dit is inclusief vetcorrectie.

Als de melklevering bij FrieslandCampina onder het quotum blijft, hoeven de individuele overschrijders die leveren bij het concern geen superheffing te betalen.

In de laatste weken van het quotumjaar leek het nog even spannend te worden, de melkproductie schoot omhoog in februari en het percentage vet liep op. Het koude en schrale winterweer zette in maart weer een rem op de productie, waardoor het quotum voor het eerst sinds 2005 niet lijkt te zijn volgemolken.

Laatste reacties

 • koestal

  Dit noem ik precisiewerk van de melkveehouders

 • Kristof Van Hoye

  @koestal: na 7 jaar iets minder precies te zijn geweest...

 • alco1

  Gelukkig zijn we van dat gezeur na 2015 af, al moet ik toegeven dat ik er grof geld mee heb verdient.
  Ik geloof meer dat alles moet 'Goan zoals het Giet'. Natuurlijk moeten er regels zijn m.b.t. veiligheid, vervuiling e.d. Maar marktwerking werk altijd beter dan de steeds verder gaande betuttelingen en subsidies, die ook ergens weer opgebracht moeten worden. Kijk vooral maar eens naar het ontstaan van de crisis.

 • gerrit.lammertink1

  Als de laatste twee weken van maart niet zo koud waren geweest dan was het quotum dus gewoon vol gekomen!!
  Dat is geluk hebben voor diegene die overschrijder is en niet geleast heeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.