Rundveehouderij

Nieuws 5 reacties

Overname Zijerveld mag bij externe afzet geitenkaas

Brussel - FrieslandCampina mag kaashandelaar Zijerveld overnemen, op voorwaarde dat het tussen de 35 en 45 procent van de geitenkaasafzet van Amalthea in Rijen beschikbaar stelt voor verkoop door andere partijen.

Dit heeft de Europese Commissie besloten na overleg met FrieslandCampina. Een overname zonder meer was voor de Commissie niet aanvaardbaar. Europees Commissaris voor mededinging Joaquín Almunia vreesde een te grote machtspositie in de geitenzuivel voor FrieslandCampina.

De toestemming van de Commissie is concreet gebonden aan een aantal voorwaarden. Zo moet FrieslandCampina productiecapaciteit, een verkoopvolume halfharde geitenkaas en ook rauwe geitenmelk beschikbaar worden gesteld aan één of meerdere externe partijen.

Laatste reacties

 • abtje

  Met geld van de boeren concurrentie opkopen, hoef je minder te concureren en gaat het wat makkelijker zonder moe te worden.

 • info104

  abtje jij bent zeker geen boer, want als alle melk eens nu door een bedrijf verkocht werd zou de boer een veel betere prijs ontvangen voor een zo uniek product en waar hij zo veel voor doet. Nu ontvangen ze te weinig om in leven te blijven en te veel om dood te gaan, dit moet maar eens snel veranderen voor het voor velen te laat is.

 • toin

  klinkt goed info maar het werkt zo bij een molepoly dat de molepoly beziter er goed van word ( top mannen ect ) maar niet de boer dus mij voor keur gaat uit naar veel afnemmers dan wil er noch wel is eentje een beetje stokken en stijgt de melkprijs

 • koestal

  Friesland-Campina is door de NMA ook al verplicht om boerenmelk te leveren aan Arla tegen een lage prijs ,nu kan ARLA goed met de concurrentie meekomen en beconcurreerd zelfs Friesland-Campina met hun eigen melk,wat uiteindelijk de leveranciers van FC weer geld kost,je wordt eigenlijk door de NMA verplicht om de concurrentie te steunen ,zotter kunnen ze het niet maken in Brussel

 • abtje

  Ze kunnen in plaats van opkopen concurrentie ook niet opkopen en zelf de markt veroveren. Dat ze daar niet voor kiezen is zeer veel zeggend.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.