Rundveehouderij

Nieuws 1721 x bekeken 2 reacties

Ook Engelse boer krijgt wintersteun

Londen - Het Engelse plattelandsministerie Defra heeft bijna 300.000 euro beschikbaar gesteld voor het opruimen van kadavers van in de sneeuw omgekomen lammeren en schapen. Eerder al kondigden de landsregeringen van Wales en Schotland soortgelijke regelingen af.

De financiële steun wordt verstrekt in de vorm van een korting op de normale kosten voor het ophalen van kadavers. ''Het verlies van lammeren en schapen heeft tot grote emotionele en financiële problemen geleid voor veel boeren. Op deze manier hopen we die zorgen een klein beetje te verlichten'', aldus staatssecretaris voor landbouw David Heath. Hij kondigde tevens aan dat minister Paterson betrokkenen uit de boerenwereld en financiële instellingen heeft uitgenodigd voor een overleg over verdere steun aan door het extreme winterweer getroffen boeren in heel Groot-Brittannië.

Laatste reacties

  • koestal

    ook de tarweoogst die nog moet komen in Engeland is voor een belangrijk deel mislukt door de strenge winter

  • sallandseboer

    Geen best jaar (2012, 2013) voor de Engelse landbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.