Rundveehouderij

Nieuws 990 x bekeken 1 reactie

Melkproductie trekt weer aan

Amersfoort - Uit de melkaanvoer gegevens van FrieslandCampina blijkt dat de melkproductie weer stijgt.

In week 16 ligt de melkproductie bij FrieslandCampina op zo’n 172 miljoen kilo en ligt daarmee boven het niveau van de afgelopen drie jaar. Ook de percentages vet en eiwit liggen op een hoger niveau dan in de voorgaande jaren. Het nieuwe melkjaar lijkt dus goed te beginnen.

Het vorige melkjaar eindigt FrieslandCampina met een verwachte onderschrijding van 19 procent. Dit komt neer op 16 miljoen kilo melk inclusief vetcorrectie. De melkverwerker meldt dat er geen verevening plaatsvindt, omdat het fabrieksquotum niet is volgemolken. Dit betekent dat overschrijders die leveren bij FrieslandCampina geen superheffing hoeven te betalen.

Eén reactie

  • koestal

    Het gaat zo weer lekker ,houden zo !

Of registreer je om te kunnen reageren.