Rundveehouderij

Nieuws 1129 x bekeken 1 reactie

Melkprijs Arla in mei richting 36 euro per 100 kilo

Aarhus - Arla verhoogt volgende maand de melkprijs naar 35,97 euro per 100 kilo. Ten opzichte van de lopende maand april is dat 1,34 euro meer. Uit de toelichting in de leveranciersnieuwsbrief van het concern blijkt dat de verhoging voortvloeit uit de positieve marktontwikkeling. Naar verwachting blijft deze ook de komende maanden zonnig.

De prijs is omgerekend uit de Deense valuta op basis van een koers van 1 euro = 7,45 kroon en geldt al met ingang van 29 april, voor de gehaltes 4,2 procent vet en 3,4 procent eiwit. De Duitse coöperatieleveranciers (Arla MUH en Hansano Arla) krijgen in principe dezelfde prijs. In Zweden stijgt de melkprijs naar skr. 317,10 (plus 11,18 skr).

Eén reactie

  • pearl

    die prijs krijg je pas boven de 5miljoen kilo dat betekent dat minder dan 0,5% die prijs krijgt

Of registreer je om te kunnen reageren.