Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Leerprijzen op recordniveau

Lichtenvoorde – De prijzen voor stieren- en kalverhuiden staan op het hoogste niveau ooit. China speelt een doorslaggevende rol in de stijging van leerprijzen, meldt het Financieel Dagblad.

“Leer is nog nooit zo duur geweest als nu”,  vertelt Herman Hulshof, directeur van de Hulshof Royal Dutch Tanneries. Hulshof, opgericht in 1876 is het laatste leerlooiersbedrijf van Nederland. Een mooie stierenhuid kostte voor de crisis 35 euro per meter, momenteel is dat ruim 100 euro. Een meter meubelleer in de goedkoopste variant deed in 2001 9 euro per meter, nu is dat 25 euro.

Een belangrijke oorzaak voor de sterk gestegen prijzen is de enorme vraag vanuit China naar luxe producten. BMW’s, Mercedessen en Audi’s met lederen bekleding vinden in dat land gretig aftrek, deze merken boekten de afgelopen jaren recordomzetten. Dat geldt ook voor luxe merken als Gucci, Louis Vuitton en Hermès.

Laatste reacties

Of registreer je om te kunnen reageren.