Rundveehouderij

Nieuws 4671 x bekeken 14 reacties

Leerdammer betaalt €2,38 na over 2012

Schoonrewoerd – Bel Leerdammer betaalt over 2012 een bedrag na van €2,38 per 100 kilo. Dit heeft de onderneming bekendgemaakt na afloop van haar voorjaarsbijeenkomsten met de leveranciers.

Met deze nabetaling komt de definitieve melkprijs van Bel Leerdammer uit om €36,05, exclusief btw en na aftrek van 5 cent PZ-heffing. Dit is de prijs bij een jaarleverantie van 700.000 kilo. Bij 1,1 miljoen kilo ontvangen leveranciers €36,31 per 100 kilo.

De prijzen gelden bij standaardgehaltes van 4,41 procent vet en 3,478 procent eiwit. Daarmee is de melkprijs over 2012 bij gelijke gehaltes €2,67 per 100 kilogram lager dan de melkprijs over 2011. Toen werd een nabetaling van €2,24 uitgekeerd, bij een voorschot van €36,74 (bij 7 ton melk).

Vanaf 2013 betaalt Bel Leerdammer een weidepremie om de weidegang te stimuleren. De weidepremie bedraagt €0,50 per 100 kilogram melk.

Daarnaast werkt Bel Leerdammer samen met haar melkveehouders aan verdere verduurzaming van de melkveehouderij. Door onder andere duurzaamheidsworkshops en instrumenten, zoals koe-kompas en energiescan, waarmee de aangesloten melkveehouders kunnen werken aan de volhoudbaarheid van hun bedrijf en sector. Op deze manier leveren Bel Leerdammer en haar veehouders hun continue bijdrage aan de Duurzame Zuivel Keten.

Laatste reacties

 • poldes

  ik heb begrepen dat bel op de spotmarkt bijkoopt,
  op dit moment zit de spotmarkt op € 0,40,
  de spotmarktprijs zit niet in het vergelijkingsmandje van omliggende uitbetaalprijzen van boerderijmelk.
  dus is het voor bel gerechtvaaardigd om eigen veehouders minder te betalen dan de spotmarkt.

 • gjh

  wat ik begrepen heb van een collega is dat er totaal geen belangstelling is voor die workshops de leverancier zien het als flauwekul en zitten meer te wachten totdat ze meer gaan betalen.
  ze behoren nu tot 1 van de fabrieken die het slechts betaal alleen theodoris van de bos wil dit niet zien omdat er toch geen boeren weg gaan zegt hij alleen hij begrijpt niet dat er binnen kort wel weg gaan

 • joopi

  Ik heb wel een workshop gevolgd, zeer gezellig en leerzaam, wordt je niks minder van om er een te volgen

 • bella

  ze lopen nog steeds te leuren met die workshops en de meeste leveranciers zitten inderdaad niet op die onzin te wachten, vooral niet bij zo'n dramatische voorschotprijs als ze nu betalen.

 • gjh

  bella jij begrijpt het beter als joopi de boeren verwachten meer opbrengst voor de melk en als dat beter is dan mogen ze met die flauwekul als worksshop komen die ze nu niet kwijt kunnen
  de voorschot prijs is nu om te janken bij bell.

 • joopi

  Je kunt ook altijd willen klagen

 • gjh

  joopi als je ziet dat de bel de slechste melkprijs uitbetaald mag je terecht klagen met andere woorden het zijn zakken vullers bij de leerdammer als hun maar winst draaien de rest maak niet uit.

 • joopi

  Wat voor een melkprijs kreeg jij dan afgelopen maand ?

 • poldes

  € 0,31

 • poldes

  inclusief btw

 • joopi

  Ah dan begrijp ik het, ik kreeg 37,6 incl. btw

 • gjh

  nee joopi je begrijpt het niet de voorschot prijs is bij bell lager dan de voorschot prijs bij een ander gemiddelde fabriek
  (wakker worden)

 • abtje

  Dan kan je het beter niet snappen en 6 cent per liter meer beuren :-)

 • johnroos

  Prijs Leerdammer ligt 0,12 cent onder Friesland. DOC zit er 1 cent onder en Cono 1 cent boven, Nemelco 0,79 cent onder. Dat zijn de verschillen waar we over praten. Friesland bepaald de prijs.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.