Rundveehouderij

Nieuws 2614 x bekeken

Goede prijzen voor vleesvee-fokstieren

Toldijk - Tijdens de vijfde stierenveiling van 30 maart op het centrale opfokstation in Toldijk (COT) kwamen 23 stieren van de rassen Blonde d’Aquitaine, Charolais, Hereford, Limousin en Piemontese onder de hamer. Er was een goede vraag naar de beschikbare stieren wat mooie prijzen met zich mee bracht.

De Blondes brachten gemiddeld €3.170 op, met BAC Galibier van Carl Mintjes als uitschieter met €4.800. Bij de Charolais bracht de genetisch hoornloze Hector van Texel van de Catharinahoeve in Den Burg €2.800 op. Bij de Herefords ging het hoogste bod van €1.800 naar Velner Ben van Hans Toorneman in Enter. Ook Lindelaar-Herd G-star van S. Koopmans in Terwispel bracht €1.800 op. Onder de Limousinstieren ging de hoogste prijs, €2.600, naar Gamin van Nanne Smit in Krewerd. Ditzelfde bedrag werd betaald voor de Piemontese-topper PCO Siebrand van G. Teerling in Westernieland.

 

Opfok verhuist naar Laren

In de loop van deze week wordt er weer een nieuwe ronde stieren aangeleverd voor de opfok. Deze stieren komen eind september onder de hamer. Dit is de laatste ronde van de centrale opfok op het bedrijf van Dick Ruesink in Toldijk. Wegens uitbreidingplannen wil Ruessink de opfokstal een andere functie geven. De centrale opfok verhuist in oktober naar het bedrijf van Blonde-fokker Henk Stegeman in Laren in Gelderland COT-voorzitter Henk Tessemaker heeft alle vertrouwen in Stegeman: ’Hij was vorige keer ook al in de race. Het is een echte vleesvee-vakman die nu al volop zin heeft in het opfokken van de stieren.’

Of registreer je om te kunnen reageren.