Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

Hero probeert imagoschade te beperken

Peking – Hero is druk bezig imagoschade in China te beperken. De Chinese distributeur, Xile Lier, van het Zwitserse voedingsmiddelenbedrijf heeft babyvoeding dat over de houdbaarheidsdatum was, toch verkocht en etiketten veranderd.

De babyvoeding, Nutradefence, wordt in Nederland door FrieslandCampina geproduceerd. Volgens Hero zijn er geen problemen met veiligheid en kwaliteit van de melkpoeder. De fraude kwam afgelopen week in het nieuws, maar al in november deden de autoriteiten een inval in het hoofdkantoor van de distributeur in de stad Suzhou, vlakbij Shanghai. Er werd beslag gelegd op een hoeveelheid babyvoeding ter waarde van ruim 6 miljoen euro.

Er zou volgens de Chinese media al sinds februari 2012 met de babyvoeding worden geknoeid. Zo zou er naast het verkopen van poeder over de houdbaarheidsdatum, ook babyvoeding zonder importcertificaat het land in zijn gesmokkeld om aan de grote vraag naar Nutradefence te kunnen voldoen. Hero werd naar eigen zeggen in december van de fraude op de hoogte werd gebracht. FrieslandCampina heeft het nieuws via de media moeten vernemen. Een woordvoerder benadrukt dat er met het geleverde product geen problemen zijn. “Onze producten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.” De zuivelonderneming produceert in opdracht van Hero en heeft zelf geen banden met de betrokken distributeur.

Benadrukt wordt dat FrieslandCampina in China beschikt over een eigen distributieonderneming, FrieslandCampina Trading in Shanghai, en babyvoeding onder eigen merk 'Friso' verkoopt.

Enigszins verwarrend is dat Hero ook babyvoeding onder het merk Friso verkoopt in Nederland, België en Luxemburg. In 2007 werd het merk Friso Kindervoeding in de Benelux door het toenmalige Friesland Foods aan Hero overgedragen.

 

 

 

Laatste reacties

 • abtje

  Chinezen kijken niet zo nauw.
  Toch te hopen dat de Chinese autoriteiten dit keiharsd aanpakken, de Nederlandse melk hhft een goede naam, heel zuinig op zijn.

 • agratax2

  is het fraude om goede producten van een nieuwe datum te voorzien? De meeste producten zijn na vestrijken van de uiterste datum nog zonder risico te consumeren. Een uiterste datum is weer zo'n uitvinding van de overheid en de handel om in te staan voor veilig voedsel. Over datum producten zijn nog zo veilig dat veel van dit spul in de voertrog van onze landbouwhuisdieren verdwijnt die er uitstekend van groeien. Van bedorven voer groeien ze echt niet.

 • agratax2

  Nu deze handel in China verboden is, kopen Chinezen hier babyvoeding per winkelwagen tegelijk in de Supermarkt om het te versturen naar China waar het voor vele malen onze winkelwaarde verkocht wordt. Ik heb hier aan ook al supers gezien waar niet meer dan 2 blikken per persoon de winkel uit mag. Laten ze e Chinezen hun gang gaan dan zit Nederland binnen een week zonder babymelk poeder. De fabrieken kunnen niet produceren tegen de gestegen vraag uit China, nu de Chinezen import babyvoeding verkiezen boven inferieur Chinees.

 • Mels

  Agratax,als de maden e.d er in paren dan is het niet helemaal meer geschikt om de tere babybuikjes mee te vullen dunkt me.Iets wat in dit geval aan de orde was,laten ze aub de oplichter even poging tot doodslag aan zijn broek smeren,iets anders kan ik er niet van maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.