Rundveehouderij

Nieuws 640 x bekeken

Franse winkels verhogen melkprijs met twee cent

Parijs - De grote Franse winkelketens verhogen de melkprijs met twee cent per liter. Die verhoging geldt echter voor niet langer dan drie maanden en uitsluitend voor verse of houdbare melk. De winkelbedrijven stellen daarbij de voorwaarde dat de verwerkers de verhoging rechtstreeks doorgeven aan de melkveehouders.

De organisatie van winkelbedrijven FCD kwam met die aankondiging vlak voor het rondetafeloverleg dat minister Stéphane le Foll en staatssecretaris Guillaume Garot van landbouw dinsdag hebben gehouden met alle betrokkenen uit de melkwereld. Dat overleg, dat nog geen twee uur duurde, leverde de veehouders verder weinig op. De minister stelde immers al bij aanvang 'dat de melkprijs een zaak is tussen de partijen in de markt waar de overheid zich verder niet mee kan bemoeien'. Le Foll wees er echter tegelijk op 'dat de melkprijzen overal in Europa stijgen en dat Frankrijk daar bij achterop loopt'. Desalniettemin toonde voorzitter Thierry Roquefeuill van de bond van melkveehouders FNPL zich tevreden: ''De verhoging van twee cent moet ten goede komen aan alle melkveehouders, dat hebben de bazen van de grote winkeliers me verteld.''

Of registreer je om te kunnen reageren.