Rundveehouderij

Nieuws

Franse productie schapenmelk zakt in

Roquefort – De Franse productie van schapenmelk lag in januari 6 procent lager dan een jaar eerder. In het belangrijkste productiegebied Roquefort kwam de daling zelfs uit op bijna 10 procent. Omdat in voorafgaande maanden nog behoorlijk meer schapenmelk werd opgehaald, bleef de daling over de 3 maanden tot eind januari landelijk gezien nog beperkt tot 0,4 procent.

Dat meldt de agrarische dienst FranceAgriMer. In het melkjaar 2011/2012, dat loopt tot eind oktober, kwam de productie van schapenmelk in Frankrijk al een kleine 2 procent lager uit op 253 miljoen liter. Dat volgt echter wel op een relatief sterk seizoen 2010/2011. De productie van schapenkaas en andere producten nam in het meest recente melkjaar licht toe tot 57.000 ton waarvan het Roquefort-gebied 38.500 ton voor haar rekening nam. Door de dalende melkopbrengst kwam de productie in de periode tot eind januari echter ruim 5procent lager uit op 12.100 ton waarbij Roquefort ook bij de fabricage van schapenkaas een daling met bijna 10 procent laat zien.

 

Door die problemen verliest Roquefort ook duidelijk terrein bij de consumptie. In de eerste 2 maanden van dit jaar nam de consumptie van schapenkaas in Frankrijk nog net met 1 procent toe. Roquefort moest echter bijna 6 procent prijs geven, wat ten gunste gaat van dergelijke kazen uit het Pyreneen-gebied waarvan juist 4 procent meer werd verkocht. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.