Rundveehouderij

Nieuws

Fonterra exporteert meer melkpoeder

Auckland – De Nieuw-Zeelandse zuivelonderneming Fonterra heeft in februari 2013 meer dan 144.000 ton vollemelkpoeder geëxporteerd. Dat is 58 procent meer dan in dezelfde maand een jaar eerder. Alleen China was al goed voor 60.000 ton melkpoeder, bijna een verdubbeling ten opzichte van februari 2012. Dat blijkt uit cijfers van beursbedrijf NZX.

Wat betreft de top-10 exportbestemmingen van Fonterra liet alleen Venezuela een daling zien. De export naar dit Zuid-Amerikaanse land lag in februari 33 procent lager dan in dezelfde maand een jaar eerder. Opvallende bestemming van Nieuw-Zeelands melkpoeder was in februari Cuba. Het land was in genoemde maand Fonterra’s op vier na belangrijkste exportbestemming met een volume van meer dan 5.000 ton vollemelkpoeder. De vijf belangrijkste exportbestemming van Fonterra in februari waren gerangschikt op volume: China, de Verenigde Arabische Emiraten, Sri Lanka, Egypte en Cuba.

Of registreer je om te kunnen reageren.