Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

Farmers Wish biedt meer kansen voor rondere stieren

Grashoek - KI Samen en Veecom willen rondere Holsteinstieren in Nederland meer kans geven door ze samen te testen en op de markt te brengen onder de naam Farmers Wish.

Nu wordt er slechts een zeer klein aantal rondere stieren getest. Ten opzichte van het grote aantal scherper gebouwde stieren is de kans van doorbreken van zo’n rondere stier zeer gering. Om de kans van slagen te vergroten wordt het aantal in te zetten rondere stieren verhoogd.

Onder Farmers Wish worden op jaarbasis drie tot vijf extra stieren ingezet. De samenwerking vergroot het aantal dochters die uiteindelijk cijfers gaan leveren en vergroot zo ook de kans op doorbreken van zo’n rondere stier op de markt. De eerste selectie vindt plaats op basis van bouw. In een later stadium wordt ook extra nadruk gelegd op (outcross) bloedvoering.

Laatste reacties

 • NoordHollander

  willen ze terug naar de kleine gedrongen fh types, die we al kennen van toen immers; de samenwerking bestaat voornamelijk hieruit dat samen de proefstiertjes van veecom gaat vriezen
  in plaats van ki kampen te dalfsen de uitkomsten tot nu toe van de zelf uitgezochte veecom proefstiertjes spoort ze waarschijnlijk niet aan de zaak te intensiveren trouwens samen proefstieren kosten 7 euro per rietje ongeacht de afstamming

 • Metal ap

  gewoon fh stieren gebruiken,probleem opgelost

 • NoordHollander

  meerdere lezers dachten boerderij wordt toonaangevend in de fokkerij maar met dit soort nergens op gebaseerde artikelen over de rondere stieren trouwens die heeft samen volop in zn stallen mry verbeterd roodbont en noem maar op.........

 • gabbertien

  kun je ook af en toe een punt gebruiken in je zin? het leest nogal lastig

Of registreer je om te kunnen reageren.