Rundveehouderij

Nieuws 6 reacties

Deltamilk verbetert resultaat flink

Bleskensgraaf - Zuivelcoöperatie Deltamilk heeft de netto winst over 2012 met 450.000 euro zien stijgen van ruim 1 miljoen naar bijna 1,5 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat steeg van 2,4 naar ruim 3 miljoen euro.

De netto winst van 1,5 miljoen euro is mede bestemd voor de nabetaling. Volgens voorzitter Teunis Sterk profiteren de leden van Deltamilk daardoor goed mee van het betere resultaat. De gemiddelde melkprijs mag dan met 8 procent zijn gedaald, deze daling is in ieder geval deels gecompenseerd doordat een fors bedrag contant is gemaakt voor de leden. Deltamilk wil niet zeggen hoe hoog de nabetaling is. Wel kan Sterk melden dat de leden unaniem hebben ingestemd met de nabetaling en de resultaatbestemming. "Dat geeft toch aan dat de leden bij ons goed tevreden zijn," stelt hij.

Lagere melkprijzen en hogere bedrijfswinsten typeren de resultaten van vrijwel heel de zuivel over 2012, maar voor Deltamilk is het onvoldoende om daar in de eigen situatie niets aan te doen, aldus Sterk. "Wij laten de leden goed meeprofiteren van het betere resultaat."

Deltamilk werkt hard aan een vijfjarenplan voor verdere modernisering en uitbreiding van de verwerking. In de voorbije jaren is al veel gebeurd, maar ook voor 2013 en 2014 staan nog veel investeringen op stapel. Een van de speerpunten is het verbeteren van de weikwaliteit, zodat dit product kan worden verkocht als hoogwaardiger ingrediënt voor de productie van babyvoeding.

Deltamilk zette vorig jaar de werving van nieuwe leden voorlopig stop. Ook verlengde de coöperatie eind 2012 het contract voor de aankoop van melk met de Dutch Milk Foundation.

Laatste reacties

 • abtje

  Goed bezig.

 • diny

  melk naar de spotmarkt en campina aan laten voeren

 • sallandseboer

  En door.
  Dit is een echte coöperatie. Mooi.

 • daan1908

  Heerlijk garantieprijs naar 37 a 38 cent , kaasprijs 3.30 nou ben erg benieuwd hoeveel melk er nog uit het DMF gehaald wordt .

 • gjh

  als de leden stop opgeheven word zijn er veel nieuwe klanten die van BEL\LEERDAMMER naar de deltamilk willen.ze voelen zich lang genoeg voor de gek gehouden met zo'n lage voorschot prijs

 • abtje

  @gjh met als gevolg dat Leerdammer ineens wel een conforme prijs gaat betalen. En dat is nu net wat we missen in Nedereland. De verwerkers houden elkaar in de smiezen en de prijzen laag. Juist als allergrootste is FC hier debet aan. Laat ze maar flink gaan concurreren met elkaar.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.