Rundveehouderij

Nieuws 523 x bekeken

Copa-Cogeca bezorgd over Europese rundvleesveesector

Brussel - De Europese landbouwkoepel Copa-Cogeca roept de overheden op om de Europese rundvleesveesector te hulp te schieten.

Door de slechte weersomstandigheden is de voedervoorraad op sommige plaatsen zeer beperkt. De productiekosten van de vleesveehouders liggen hoog en de marges zijn klein. Dit resulteert, volgens de voorzitter van de Copa-vakgroep vleesvee Piere Chevalier, in zeer lage inkomens.

Pekka Pesonen, de Finse secretaris-generaal van de belangenorganisatie, valt Chevalier bij: "De vleesveesector bevindt zich momenteel in een zeer fragiele staat en is niet langer winstgevend. Bovendien zijn de vooruitzichten niet meteen hoopgevend. Wat we wél weten, is dat deze malaise de sector zware schade toebrengt, en dat de economische en sociale impact enorm zal zijn.”

Ook de druk van mogelijk nieuwe bilaterale handelsakkoorden valt de sector volgens Copa zwaar. De boerenorganisatie roept de Europese leiders dan ook op de positie van de Europese rundvleesproducenten, ook in het licht van eventuele nieuwe akkoorden, te beschermen.

Of registreer je om te kunnen reageren.