Rundveehouderij

Nieuws 884 x bekeken

Britse melkprijzen weer omhoog

Londen – De grote Britse melkverwerkers Arla Milk Link en Dairy Crest verhogen de melkprijs per 1 juni met omgerekend 1,20 tot 1,75 eurocent per liter.

Bij Arla Milk Link komt de melkvergoeding daarmee op 35,65 cent per liter terwijl veehouders die voor de verse melkproductie bij Dairy Crest leveren 37 cent per liter gaan vangen. Boeren die meer dan 2 procent boven hun volume van vorig jaar leveren, krijgen bij Dairy Crest nog een bonus van bijna 2,4 cent per liter.

De verhogingen hangen samen met de sterke stijging van de zuivelprijzen op de wereldmarkt. Bovendien wordt de concurrentie om voldoende melk te krijgen steeds sterker. De Britse melkproductie is in het zojuist beëindigde melkjaar uitgekomen op 12,96 miljard liter, een half miljard liter minder dan een jaar eerder. In maart lag de melkproductie zelfs 7 procent lager dan een jaar geleden, wat naar alle waarschijnlijkheid te wijten is geweest aan het slechte weer.

Of registreer je om te kunnen reageren.