Rundveehouderij

Nieuws

Bongrain: kwartaalomzet van 1 miljard euro

Viroflay – Het Franse kaasbedrijf Bongrain heeft over het eerste kwartaal een omzet gehaald van 1,023 miljard euro. Dat is 2,6 procent meer dan een jaar geleden, wat voor een deel te danken is aan de samenwerking met FrieslandCampina op de kaasmarkt in Frankrijk.

Bongrain – onder meer Passendale en Caprices des Dieux - meldt daarbij echter wel dat de prijsdruk van de grote Franse supermarkten erg sterk is. De omzetgroei komt wat kaas betreft dan ook voor het grootste deel voor rekening van de internationale activiteiten. Bij de andere zuivelproducten, die goed zijn voor 40 procent van de verkopen, komt de groei met 6 procent wat sterker uit.

De directie blijft verder voorzichtig bij de voorspellingen voor de rest van dit jaar 'waarbij veel afhangt van de vraag hoe de consument reageert op de macro-economische ontwikkelingen'.

Of registreer je om te kunnen reageren.