Rundveehouderij

Nieuws 1936 x bekeken

'Betere dienstverlening voor FrieslandCampina'

Zeewolde – Kaashandelsbedrijf A-ware streeft voor al zijn klanten naar steeds betere dienstverlening tegen een marktconforme prijs. Dat geldt ook voor FrieslandCampina.

Dat stelt Adriaan Vis, operationeel directeur A-Ware, tegenover transportonline.nl.

Een deel van de samenwerking met FrieslandCampina is veranderd als gevolg van A-Wares beslissing om zelf kaas te gaan produceren. Zo is het lopende contract voor transport van FrieslandCampina's kaas niet verlengd. Op andere vlakken wordt tot op heden nog wel samengewerkt.

Kaasbedrijf A-ware heeft vier poten. A-Ware industrial richt zich op het verhandelen van verschillende soorten kaas en grondstoffen. Jaarlijks wordt er 200.000 ton kaas verhandeld.

Binnen A-Ware Services wordt alles geregeld rondom opslaan, rijpen, verpakken en vervoeren. Het kaasbedrijf heeft 42 verpakkingslijnen, goed voor 125.000 ton kaas per jaar en beschikt over een opslagcapaciteit voor 50 miljoen kilo kaas. De derde poot is retail. Deze afdeling, voor een belangrijk deel het oude Bouter Cheese, verkoopt kaas. In deze poot zitten ook de samenwerkingen met diverse supermarktketens. Het bedrijf werkt in ieder land samen met één supermarktketen. In Nederland gaat het al dertig jaar om Albert Heijn, in België Delhaize, in Spanje Mercadona en in opkomende markt Rusland supermarktketen Magnit, goed voor zevenduizend filialen.

A-Ware is zoals genoemd druk bezig met het opzetten van de vierde poot: de eigen productie van kaas in Heerenveen. De fabriek die een capaciteit krijgt van 80.000 ton kaas  per jaar moet eind 2014 draaien.

Of registreer je om te kunnen reageren.