Rundveehouderij

Nieuws 2093 x bekeken 1 reactie

Zuivelmarktindicator in maart in de plus

Kiel - De grondstofwaarde van melk is volgens de berekeningen van het Institut für Ernährungswirtschaft (ife) in Kiel in maart iets gestegen.

Ten opzichte van februari nam deze op de prijzen van boter en mageremelkpoeder gebaseerde zuivelmarktindicator met 0,2 cent toe naar 34,9 cent per kilo met 4 procent vet en 3,4 procent eiwit af boerderij. Beide genoemde producten droegen daaraan met een positieve prijsontwikkeling bij. In vergelijking met maart vorig jaar steeg de grondstofwaarde met 7 cent. Dat komt neer op een plus van 25 procent.

Eén reactie

  • Zuperboer

    Wat houdt dit nu concreet in. De grondstofwaarde is 7 cent hoger en de melkprijs t.o.v. maart 2012 is ... Dit geeft toch wel aan dat er een hele grote correctie aan zit te komen of dat er iets structureel fout zit in de marktverhoudingen. Hopelijk voor de FC leden vertrekt de angsthaas met de Pasen en maakt deze plaats voor de Paashaas.

Of registreer je om te kunnen reageren.