Rundveehouderij

Nieuws 1426 x bekeken 6 reacties

VS en China grootste groeimarkten voor kaas en melkpoeder

Brussel – De Europese zuivelsector kan in de jaren tot 2022 vooral extra kaas en magere melkpoeder exporteren. De export van boter trekt waarschijnlijk slechts licht aan. Dit blijkt uit een marktanalyse van de Europese Commissie. De export van volle melkpoeder zal volgens de Commissie juist dalen.

Voor kaas worden met name de Verenigde Staten, Mexico en het Midden-Oosten gezien als de belangrijkste groeimarkten. Hun importbehoefte zal toenemen met achtereenvolgens 65, 52 en 55 procent. Ook Zuid-Korea en Rusland zullen meer kaas gaan importeren – achtereenvolgens 43 en 33 procent meer – maar de toename van de import bij hen blijft relatief achter bij de drie eerder genoemde landen en regio’s.

Voor de Chinese kaasmarkt doet de Europese Commissie geen voorspellingen. Voor magere melkpoeder blijft China met afstand de belangrijkste groeimarkt. Dit land zal tot 2022 zo’n 90 procent meer magere melkpoeder vragen, is de verwachting.

De verwachte groeicijfers bedragen voor het Midden-Oosten 45 procent, Egypte 36 procent, Mexico 33 procent, Algerije 23 procent en Rusland 27 procent

Laatste reacties

 • el

  Wij hebben hier kaas genoeg.

 • denker123

  Hier in de V.S. denken velen dat Europa niet veel extra melk zal produceren na 2015,en Nieuw Zeeland bijna aan zijn maximum zuivelproduktie zit.Trouwens Nieuw Zeeland heeft veel zuivelprodukten naar de V.S.afgelopen December en Januarie in plaats van naar China !!!!.Waardoor de melkprijs hier flink gedaald is maar ook in Europa.De verwachting is in de V.S.dat volop kaas en melkpoeders geexporteert gaan worden ,10% van de netto melkproduktie moet nu al geexporteert worden.Op kaas zitten ze hier helemaal niet te wachten ,er moet een veel betere analyse van de wereldmarkt komen.

 • Mels

  Denker123,Ed,Kaas???dat gele als plastic uitziende spul zonder smaak? Of heb ik de verkeerde kaas gehad?

 • Bison

  Ze kunnen hier geen kaas maken Mels,..het zijn net plakken of blokken stopverf...smaakt ernaar ook.
  Ik eet altijd import goudse of leidse,ik maakte het vroeger hier zelf ook.

 • el

  Ze maken hier vele soorten kaas dus probeer eens een andere,Bison.

 • denker123

  Het land met de beste holstein koeien ter wereld kan wel degelijk beste kaas maken.Maar beste Meis jij weet in holland welke kaas het beste bij je past,kom je in de V.S.en je koopt de eerste de beste kaas dan kan het inderdaad tegenvallen.Maar na wat experimenten zijn hier wel degelijk smakelijke kazen te koop ieder zijn smaak toch.In een nieuw land moet je met alles experimenteren.En daarom worden net zoals de holstein genen nu ook steeds meer Amerikaanse kazen geexporteert.Bison de Canadezen smokkelen op grote schaal Amerikaanse griekse yochurt en waarschijnlijk ook kaas naar Canada en de helft goedkoper.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.