Rundveehouderij

Nieuws

Stierenprijzen hoger op COT-veiling

Toldijk - De vijfde stierenveiling op het opfokstation in Toldijk kende een zeer goede publieke belangstelling. Ruim 300 bezoekers zorgden voor een goede stemming en dit was te merken aan de prijzen. Geveild werden 23 stieren van de rassen Blonde d'Aquitaine, Hereford, Charolais, Piemontese en Limousin.

Het gemiddelde van 3.170 euro bij de Blonde d'Aquitaine stieren lag bijna 300 euro hoger als de najaarsveiling in september 2012.

Het hoogste bedrag werd betaald voor de Belgisch gefokte BAC Galibier van Carl Mintjes uit Oostmalle. Deze Vaillant-zoon uit een Ortensia-moeder ging voor van 4.800 euro naar Wim Goedhardt in Loosdrecht.

De veiling kende een ruime belangstelling uit niet alleen Nederland en België maar ook werd er telefonisch geboden vanuit Denemarken. BAC Gabion, een Scout-zoon uit een Neuville-moeder van fokker Roel Wiekema uit Ruinen, kwam voor van 3.500 euro in Deense handen. Theodule-zoon BAC Galon, ook door Roel Wiekema gefokt, bracht het één na hoogste bedrag op van 3.800 euro. Verder werden er goede prijzen betaald voor BAC Roodheuvel Gladiator (3.700 euro) en BAC Gustave (3.600 euro).

Of registreer je om te kunnen reageren.