Rundveehouderij

Nieuws 1467 x bekeken 6 reacties

Ook Arla komt met lactosevrije producten

Nijkerk - Na FrieslandCampina heeft ook Arla aangekondigd dat haar nieuwe lijn lactosevrije zuivelproducten in Nederlandse supers zijn te verkrijgen.

Beide zuivelondernemingen richten zich naar eigen zeggen op de meer dan 1 miljoen Nederlanders die klachten ondervinden na het gebruik van gewone zuivel. Het eerste product van Arla dat, onder de naam Arla Lactofree, vanaf nu in de schappen ligt is verse lactosevrije melk. “In andere landen voeren we dit assortiment al enige jaren en daar is het een groot succes”, aldus marketingdirecteur Louis Rippen. De lactosevrije melk bevat volgens Rippen maar 0,01 procent restwaarde lactose en voldoet daarmee aan de strengste eisen.

Arla Lactofree verse melk is te koop in de winkels van Albert Heijn. Binnenkort liggen de producten ook in de schapen van Jumbo en C1000. De consumentenadviesprijs is €1,79. Arla breidt de komende maanden uit met nog drie andere lactosevrije producten: yoghurt, roomkaas en houdbare melk.

Saillant detail is dat ook FrieslandCampina lactose vrije melk produceert voor C1000, Jumbo en de grote Albert Heijn's. FrieslandCampina rekent voor een pak halfvolle lactosevrije melk een adviesprijs van €1,73 per liter.

Laatste reacties

 • sallandseboer

  Zeer goede ontwikkeling, zo kunnen we onze immigranten toch melk leren drinken.

 • edwin026

  Sinds wanneer hebben de Jumbo en C1000 schapen?

 • Bison

  Je kan ook kamelen gaan melken sallandseboer.

 • Mels

  Ezels?? Zou dat ook lukken???

 • Bison

  Ik dacht dat kamelen melken door ezels gedaan werd Mels!!

 • abtje

  Hier mogen kamelen wettelijk niet gemolken worden.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.