Rundveehouderij

Nieuws

Omzet DMK in 2012 stabiel met kleinere melkplas

Zeven - De Duitse zuivelmarktleider DMK heeft in 2012 een omzet gedraaid van 4,44 miljard euro, ofwel nagenoeg evenveel als in het voorafgaande jaar. De verwerkte melkplas slonk met 4 procent naar 6,6 miljard kilo, hoewel de ledenleveranties afzonderlijk bekeken 1,4 procent toenamen. Daar staat tegenover dat minder externe melk werd ingekocht. Van de melkplas werd 47 procent ingezet voor de kaasproductie.

Eén en ander heeft het boerenbondsorgaan Landwirtschafliches Wochenblatt Westfalen-Lippe opgetekend op een ledendistrictsvergadering van het concern. DMK boekte volgens deze berichtgeving een resultaat van 26 miljoen euro. De door het concern uitbetaalde melkprijs pakte gemiddeld uit. Dat zou afgaande op de berekeningen van zuivelmarktbureau ZMB neer komen op 32 euro per 100 kilo. Het definitieve financiële jaarverslag presenteert DMK meestal pas in juni.

Of registreer je om te kunnen reageren.