Rundveehouderij

Nieuws

Nu 1.500 Britse veehouderijen met Schmallenberg

Londen - Het aantal Britse veehouderijen waar het Schmallenberg-virus is geconstateerd, is opgelopen tot 1.531. Bijna twee maanden geleden stond de stand nog op 1.211 terwijl er een jaar geleden slechts 83 gevallen bekend waren. Dat blijkt uit een opgave van de diergeneeskundige dienst AHVLA.

Het virus heerst nu in alle delen van Engeland, Noord-Ierland en Wales maar nog niet in Schotland. Bij de besmettingen gaat het in 1.079 gevallen om runderen, 451 schapenhouderijen en één bedrijf met alpaca's. Volgens Joanna Pugh van de National Sheep Association lijkt de schade voor de totale Britse schapenhouderij nog wel mee te vallen. ''Voor de getroffen bedrijven zijn de gevolgen vaak ernstig maar op het totale plaatje is dat wat minder het geval.'' Deskundigen gaan er van uit dat het werkelijke aantal gevallen hoger kan liggen. Veel boeren melden Schmallenberg niet omdat dat niet wettelijk verplicht is.

Of registreer je om te kunnen reageren.