Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Nieuwe aflatoxineproblemen in Nedersaksen

Hannover - In de Duitse deelstaat Nedersaksen zijn opnieuw problemen ontstaan door met aflatoxine belaste mais. Dit keer komt de mais via de haven van Rotterdam uit Roemenië, Bulgarije en Polen.

De partij blijkt volgens het landbouwministerie in Hannover terecht te zijn gekomen bij een mengvoerfabrikant in het Emsland die aan vier melkveehouders heeft geleverd. De getroffen bedrijven moeten de melk op grond daarvan tot nader order op het bedrijf houden, in afwachting van de resultaten van laboratoriumonderzoek.

De veiligheidsmaatregelen die per verordening voor mais uit Servië al waren ingevoerd, gelden met ingang van maandag ook voor mais uit de drie andere genoemde landen. Nedersaksen is op de aflatoxinebelasting opmerkzaam gemaakt door de Nederlandse autoriteiten, meldt het landbouwministerie.

Eén reactie

  • Kristof Van Hoye

    Het goeie spul stoken we op om vervolgens afval van een ander duizenden km naar hier te sleuren om onze dieren te voeren...ahum...terug op te halen en weer in het groene circuit te gooien. Dat groen wordt stilaan donkerbruin als je het mij vraagt. Europese soja dringt zij op.

Of registreer je om te kunnen reageren.