Rundveehouderij

Nieuws 1410 x bekeken 2 reacties

Nieuw-Zeeland lijdt onder droogte

Auckland – Melkveehouders op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland ondervinden nog steeds hinder van de droge weersomstandigheden. Ook op het Zuidereiland wordt het steeds droger. Dat meldt Rabobank Nieuw-Zeeland.

De melkproductie in de maand februari is gedaald tot onder het niveau van februari vorig jaar. Koeien worden als gevolgen van een tekort aan voer en water eerder dan normaal afgevoerd voor de slacht. Ook voor de maand maart zijn de weersvoorspellingen slecht. Lichtpuntje is dat de vooruitzichten op de langere termijn beter zijn. Regen komt naar verwachting te laat om de productie dit seizoen nog weer op gang te krijgen. In de negen maanden tot februari lag de melkproductie in Nieuw-Zeeland nog 5 procent voor op vorig seizoen.

Laatste reacties

  • koestal

    Vooruitzichten op langere termijn zijn beter,dat is vaker bij boeren zo,zijn boeren meestal ook wel gewend,licht aan het einde van de tunnel,maar de tunnel is vaak lang .Ze hebben daar ook al een Rabobank lees ik.

  • Gerd

    @koestal:de locomotief die een tom ten goede komt? is it korrekt??

Of registreer je om te kunnen reageren.