Rundveehouderij

Nieuws

Nederland verkoopt meer kazen en vollemelkpoeder

Zoetermeer - Nederlandse exporteurs van kaas en vollemelkpoeder hebben vorig jaar flink meer product buiten de EU verkocht. De export van mageremelkpoeder en boter daalde juist. Dit blijkt uit cijfers van het Productschap Zuivel.

De Nederlandse export van kaas naar bestemmingen buiten de EU steeg vorig jaar met bijna een kwart (24 procent) naar ruim 130.000 ton. Daarmee was het na Polen de best presterende kaasexporteur. Dat land zag de kaasexport buiten de EU met 51 procent stijgen naar zo'n 60.000 ton.

Ook de Nederlandse export van vollemelkpoeder steeg, met zo'n 3 procent naar eveneens zo'n 130.000 ton. Minder goed ging het met de export van boter en mageremelkpoeder. De Nederlandse boterexport daalde met ongeveer 10 procent naar in totaal zo'n 25.000 ton, op een totale EU-export van 120.000 ton. De export van mageremelkpoeders liep met 23 procent terug naar ongeveer 25.000 ton product. De bewegingen bij de export van poeders zijn opvallend, omdat de export van mageremelkpoeder vanuit Europa goed liep, terwijl in de export van vollemelkpoeders feitelijk geen groei meer zat.

Of registreer je om te kunnen reageren.