Rundveehouderij

Nieuws

Mogelijk redding voor laatste stukje Vion UK

Anglesey - De slachterij en vleesverwerker Welsh Country Foods, het laatste overgebleven deel van de Britse activiteiten van Vion, wordt mogelijk deels gered. De directie van het bedrijf werkt aan een management buy out om in ieder geval de slachterij zelf te behouden.

Vion UK deelde begin januari mee dat het het lammerbedrijf op het Welsh schiereiland Anglesey waarschijnlijk zou moeten sluiten nadat supermarkt Asda een groot contract had opgezegd. Vion kondigde daarbij aan dat het de verplichte consultatieronde van 90 dagen met de 350 werknemers in gang ging zetten. Welsh Country Foods, dat ruim 600.000 lammeren per jaar verwerkt en door de overname van Grampian in 2008 onderdeel werd van Vion UK, is het enige slacht- en vleesbedrijf in dit deel van Wales waar de schapenhouderij een belangrijke plaats inneemt. Daarom probeert de directie samen met één of meerdere financiële partijen in ieder geval de slachtlijnen te redden. Dat zou betekenen dat 70 werknemers kunnen blijven. De initiatiefnemers hebben inmiddels overleg gevoerd met de regionale regering om te kijken of daar nog steun te halen valt.

Of registreer je om te kunnen reageren.