Rundveehouderij

Nieuws 2731 x bekeken 5 reacties

Milcobel sluit fabriek Wuustwezel

Kallo - Milcobel concentreert de productie van alle consumentenkazen in de nieuwe fabriek in Moorslede. In dat kader wordt eind maart de productie van de kaasfabriek in Wuustwezel ook overgebracht van de Kempen naar Zuidwest-Vlaanderen.

De fabriek Sinte Marie in Wuustwezel werd in 2008 overgenomen door Milcobel. Het was de laatste zelfstandig gebleven kleine coöperatie in de Kempen. Er werken nu nog 11 mensen. Zij produceren halfharde en harde Italiaanse kazen. Deze productie wordt gevoegd bij de al bestaande productie van Italiaanse kazen in Moorslede. Daar worden ook de Brugge kazen en andere Belgische soorten geproduceerd. De productie van mozzarella, voor de voedingsindustrie, vindt plaats in Langemark.

Laatste reacties

 • gerry 1

  ik snap het niet goed, de meeste melk word in de kempen geproduceerd en niet in west vlaanderen. en die dan toch daar willen verwerken? en dan zegt men dat transport duur is

 • hervé

  de westvlamingen werken misschien harder en goedkoper dan de antwerpenaren...

 • denker123

  De fabriek van Friesland Campina in Eindhoven is veel korter bij daar zal de melk uit Antwerpen en Limburg over enkele jaren wel naar toe gaan.

 • mbeirens

  Enkel de kaasproductie vindt plaats in (het slecht ontsloten) Moorslede, voor de versnijdingen in hapklare blokjes en plakjes moet de kaas dan nog eens naar Brugge versleept worden, bij dochteronderneming Jan Dupont.
  En dan maar klagen dat er door krappe marges niets meer voor de nu al onderbetaalde Vlaamse melkveehouder overblijft.....

 • gerry 1

  @ herve, vergeliijkt gij de westvlaamingen nu met polen of mexicanen?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.