Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Meer Duitse boeren met besmet veevoer

Hannover - Veel meer boeren in Duitsland hebben giftig veevoer gekocht dan aanvankelijk werd gedacht. Vermoedelijk zijn niet circa 3.600, maar bijna 6.500 agrariërs getroffen. Dat liet de regering van de deelstaat Nedersaksen zaterdag weten.

Mais in het veevoer is besmet met aflatoxine, een kankerverwekkende stof die afkomstig is van schimmels. Ook de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) doet onderzoek naar de mais waarin de giftige stof is aangetroffen. De mais is verhandeld vanuit Rotterdam.
De autoriteiten in de deelstaat Nedersaksen hebben melk getest van runderen die het besmette voer hebben gegeten. In de melk zijn tot op heden geen afwijkingen gevonden, maakte het het ministerie van Landbouw zaterdagavond bekend.
Eerder had ook de zuivelbranche laten weten dat in melkmonsters de wettelijke limiet die geldt voor aflatoxine niet was overschreden.
De Duitse minister van landbouw Ilse Aigner vindt dat de veevoederbedrijven niet goed hebben gecontroleerd. "Er waren al vroeg en uit verschillende hoeken aanwijzingen, maar deze zijn blijkbaar genegeerd'', zei de minister zaterdag. Volgens haar moeten de Duitse deelstaten scherper toezicht houden of de bedrijven wel scherp controleren.

Laatste reacties

  • gertke

    Besmet:een fantastische woordkeuze weer.

  • Bison

    Wat een rotzooi in deze wereld.

Of registreer je om te kunnen reageren.