Rundveehouderij

Nieuws 4584 x bekeken 5 reacties

'Licht hogere melkprijs in 2013'

Amersfoort - De melkprijs die de leden van FrieslandCampina dit jaar ontvangen, zal licht hoger uitpakken dan de bijna 37 cent die ze over 2012 beuren.

Dit verwacht Kees Gielen, de hoogste financiële man van FrieslandCampina.

Aan concretere uitspraken waagt hij zich niet. Hij constateert een licht toename van de mondiale vraag naar zuivel. FrieslandCampina denkt daar goed op in te kunnen spelen met extra uitbreiding van de verwerkingscapaciteit. Vorig jaar belemmerde een tekort aan verwerkingscapaciteit (of beter: veredelingscapaciteit) de groei van FrieslandCampina. In 2013 zal dat probleem naar verwachting zijn opgelost. Vorig jaar werd 10,2 miljard kilo melk verwerkt, waarvan 8,9 miljard kilo ledenmelk. De 1,3 miljard kilo niet-ledenmelk werd geleverd door onder meer de Belgische leveranciers van FrieslandCampina en van lokale boeren in landen waar FrieslandCampina vertegenwoordigd is, bijvoorbeeld Rusland, Nigeria en Vietnam.

Laatste reacties

 • sallandseboer

  Mooi mooi.
  Campina is de held van vandaag!

 • joannes

  Zou de prijsvorming dan van de verwerkingscapaciteit afhangen ipv de markt?

 • Mozes

  Joannes, dit verschilt per product. De vraag naar kindervoeding vanuit China was groter dan de productiecapaciteit, hier was de productiecapaciteit dus de beperkende factor. Bij andere producten zal in de regel de markt de beperkende factor zijn.

 • margarietha 30

  waarschijnlijk zal de melkprijs 2013 licht hoger worden dan afgelopen jaar.beste Kees Gielen(hoogst financiele man fc)we kregen 30jr terug al meer dan wat er nu uitbetaald word en de kosten en de waarde van de boerderij zijn verdrievoudigt.en de winst van de (cooperatie) fc is nog nooit zo hoog geweest.hoe leg je dat nu uit bij je leden of zijn die al blij met een dooie mus(1,42 leden toeslag)

 • melkkoeienboer

  tja de grootste boeven hebben een stropdas aan

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.