Rundveehouderij

Nieuws 1635 x bekeken 2 reacties

Leden NoorderlandMelk bevestigen samenwerking met A-ware

Groningen - De leden van coöperatie NoorderlandMelk hebben op hun ledenvergadering van 28 maart de samenwerking met A-ware Food Group bekrachtigd. Er werd nagenoeg unaniem voor gestemd.

In oktober 2012 hebben de leden van NoorderlandMelk de intentie uitgesproken om langdurig met A-ware Food Group samen te werken. In de afgelopen maanden is de samenwerking verder uitgewerkt. NoorderlandMelk gaat voor een belangrijk deel in de melkbehoefte van de nieuwe kaasfabriek van A-ware Food Group voorzien. Aanvankelijk was het de bedoeling dat NoorderlandMelk 180 miljoen kilo melk zou leveren, later is die hoeveelheid opgehoogd naar 230 miljoen kilo.

Voorzitter Ad van Velde: "Wij zijn trots op de langdurige samenwerking met A-ware Food Group. We worden niet alleen een belangrijke melkleverancier van de kaasfabriek, maar gaan ook samen ondernemen. Via de zogenaamde melkrotonde gaan wij samen met A-ware Food Group de aangevoerde melk optimaal tot waarde brengen. Dit kan door de melk tot kaas te verwerken maar, afhankelijk van de marktsituatie, ook door de verkoop van melk of halffabricaten aan derden."

Om aan de afspraken met A-ware te voldoen, moet de melkplas van NoorderlandMelk de komende jaren flink groeien. Er is tussen de 60 en 100 miljoen kilo extra nodig. Diverse melkveehouders hebben al serieuze interesse getoond voor samenwerking met NoorderlandMelk. Veehouders hebben natuurlijk nog steeds te maken met de melkquotering, maar Noorderlandmelk en A-ware leveren boeren wel de kans om hun productie snel op te voeren. De melkprijsafspraken die NoorderlandMelk heeft gemaakt met A-ware gaan gelden vanaf het moment dat de leveringen beginnen voor de kaasfabriek in Heerenveen.

Laatste reacties

  • abtje

    Een hele mooie ontwikkeling, veel succes...

  • koestal

    Het wordt straks druk bij Heerenveen

Of registreer je om te kunnen reageren.