Rundveehouderij

Nieuws

Italiaanse justitie wil deal Lactalis terug draaien

Milaan - De officier van justitie in Parma wil dat de overname van de Amerikaanse tak van de Franse kaasgigant Lactalis door haar Italiaanse dochter Parmalat ongedaan wordt gemaakt. Bovendien wil justitie dat de bestuursraad van Parmalat naar aanleiding van de transactie aan de kant wordt gezet. Dat heeft het hoofd van het openbaar ministerie in Milaan, Gerardo Laguardia, laten weten.

Lactalis is sinds 2011, na een hevig omstreden overnamestrijd met politieke inmenging, eigenaar van Parmalat. De Franse kaasgigant gebruikte vervolgens 1,4 miljard euro uit de kas van de nieuwe Italiaanse dochter om van Lactalis American Group af te komen. Parmalat heeft die schatkist mede op kunnen bouwen door schadevergoedingen van banken na haar veel besproken faillissement acht jaar geleden. Door de transactie werd het moederbedrijf een hoop geld rijker terwijl de Italiaanse dochter juist met schulden werd opgezadeld. Het openbaar ministerie in Milaan vindt de transactie daarom illegaal en heeft partijen daarom voor de rechter gesleept.

Of registreer je om te kunnen reageren.