Rundveehouderij

Nieuws 473 x bekeken

Index: voedsel moet toegankelijker

Genève – FrieslandCampina zet zich ten opzichte van andere voedingsmiddelenfabrikanten beperkt in om de toegang tot voedingsmiddelen te bevorderen.

Dat blijkt uit de eerste Access to Nutrition Index (ATNI). Uit de index valt op te maken dat ’s werelds grootste voedsel- en drankenfabrikanten meer moeten doen om de toegang tot voedingsmiddelen te bevorderen. Daarnaast moeten ze hun invloed op de keuze en het gedrag van consumenten positief gebruiken.
De index legt de 25 grootste voedselproducenten ter wereld langs de meetlat om hen op hun sociale verantwoordelijkheid te testen met betrekking tot ondervoeding en obesitas. De lijst wordt aangevoerd door Danone, Unilever en Nestlé.

Of registreer je om te kunnen reageren.