Rundveehouderij

Nieuws 744 x bekeken 3 reacties

Groupe Bel haalt bijna 5 procent hogere omzet

Parijs – Het Franse kaasbedrijf Groupe Bel, in Nederland eigenaar van Leerdammer, heeft vorig jaar een omzet gehaald van 2,649 miljard euro. Dat is 4,8 procent meer dan in 2011, waarvan wel zo’n 1,4 procent te danken is aan gunstige wisselkoersen.

De sterkste groei komt uit Afrika waar de omzet meer dan een kwart hoger uitkwam op een nog altijd bescheiden bijdrage van 333 miljoen. In de regio Noord- en Zuid-Amerika en Azië kon de kaasgroep de omzet met 10 procent opvoeren naar 418 miljoen.

Groupe Bel investeert vooral in de Verenigde Staten in de productie van Baby Bel en ziet de verkoop daarvan dan ook flink groeien. In Europa, goed voor 1,5 miljard aan verkopen, zakte die omzet licht in met 0,4 procent. Groupe Bel spreekt ‘van een goed resultaat ondanks de problemen in Europa en sommige delen van het Midden-Oosten.’

Het volledige jaarrapport wordt over ruim 3 weken gepubliceerd.

Laatste reacties

 • gjh

  zo dan wordt het nu tijd dat leerdammer wat meer voor de melkprijs geeft
  ze zitten nu aan de onderkant van het rijtje

 • richtr

  @ gjh dat zal niet zo snel gebeuren, het doel van Franse melk fabrieken is om over de rug van de boeren geld te verdienen.

 • gjh

  richtr aan de leerdeammer prijs lukt ze dit aardig ze zijn bijna de hekken sluiter

Of registreer je om te kunnen reageren.