Rundveehouderij

Nieuws 2415 x bekeken 3 reacties

FrieslandCampina stoot deel leveranciers België af

Aalter – FrieslandCampina brengt haar aantal leveranciers van Belgische melk met zo’n 20 procent terug. De Belgische zuivelonderneming Limelco neemt de verplichtingen naar de leveranciers over. Het gaat om zo’n 20 procent van FrieslandCampina’s Belgische leveranciers.

FrieslandCampina wil het volume melk dat het in België afneemt van leveranciers naar eigen zeggen afstemmen op de marktvraag in België. Momenteel haalt FrieslandCampina bij haar Belgische leveranciers meer melk op dan op de Belgische markt afgezet kan worden.

Het akkoord houdt in dat Limelco de afname en verwerking van de melk van circa 20 procent van de FrieslandCampina-leveranciers wil overnemen en garanderen. Het gaat om leveranciers in Limburg, Antwerpen, Vlaams- en Waals-Brabant, Luik, Namen en Henegouwen. Dit maakt het voor Limelco mogelijk om zijn industriële activiteiten verder te optimaliseren. De Limburgse zuivelproducent wil zijn productie van industriële zuivelproducten, waaronder mageremelkpoeders voor menselijke consumptie optimaliseren. Limelco was hiervoor op zoek naar een gespreide aanvoer van eigen melk.

FrieslandCampina blijft de melk bij alle leveranciers in de provincies Oost- en West-Vlaanderen, bij alle leveranciers van Campina-melk en bij haar 35 leden-melkveehouders in België ophalen en verwerken.

Laatste reacties

  • hervé

    de melkerijen hebben de boeren gekregen waar ze ze willen hebben: op handen en voeten. Nog nooit zat de schrik er zo goed in ! En dan roepen sommige boeren om harde acties ? de boeren zitten met de POEPERS jong. GEEN ENKELE campinaleveraar gaat er zijne kop tonen aan de poort, want hij is de volgende die opgezegd wordt. integendeel ! Als nu de melkerijen buitenkomen met leveringscontracten, dan staan de boeren van campina in lange rijen aan te schuiven, om toch maar zeker te zijn dat hun 'rommel' opgehaald wordt. waarom bellen ze niet naar Van Gansewinkel ? Sorry jongens, maar nu VET ik mij daarin ! Een paar jaar geleden hebben ze allemaal de kans gehad om zich te BUNDELEN met BDB, om MEER MARKTMACHT te hebben. maar toen stonden ze allemaal te lachen. Dairy Board waren hemelfietsers, en de boeren waren allemaal met de directeur van hun melkerij getrouwd. ze hebben allemaal de kans gehad, maar BDB was nergens meer voor nodig. Ze gingen allemaal liever naar Brussel om te gaan staken met hun dikke fendt. Dat ze nu vandaag die dikke Fendt maar op kapaza zetten !

  • koestal

    en het is nog eens niet 2015 !!!!

  • jordi 1455

    Is dit niet contractbreuk? En overigens de boer bepaalt als hij naar een andere cooperatie gaat niet de cooperatie zelf.

Of registreer je om te kunnen reageren.