Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Fransen ageren tegen lamsvlees uit Nieuw-Zeeland

Parijs - De Franse bond van schapenhouders Fédération nationale ovine gaat met het oog op de komende Paasdagen actie voeren tegen de aanwezigheid van Nieuw-Zeelands lamsvlees in supermarkten. "Wij gaan de consument informeren over de herkomst van het vlees en over de leeftijd van de daarvoor geslachte lammeren", verklaart de FNO.

Volgens de Franse schapenhouders wordt de Europese markt door het overvloedige aanbod uit Nieuw-Zeeland volledig verstoord. "Dat vlees komt hier op de markt tegen opruimprijzen. En dat op een moment dat wij hier te kampen hebben met een teruglopende consumptie en erg hoge kosten." Ondanks de lage prijzen wordt de consumptie niet aangewakkerd 'waardoor op den duur de hele sector hier gevaar loopt'. "Dat betekent dat schapenhouders niet meer op een redelijke manier kunnen rondkomen, niet hier in Frankrijk maar ook niet in Nieuw-Zeeland. Als de Nieuw-Zeelandse vleesbedrijven hun fokkers willen opofferen, dan moeten ze dat maar doen, maar we willen niet dat dat ten koste gaat van de sector in Frankrijk."

Eerder al hebben ook Britse schapenhouders geprotesteerd tegen het grote aanbod uit Nieuw-Zeeland dat daar bovendien samenloopt met het seizoen voor lamsvlees uit eigen land.

Laatste reacties

  • Flyinghollander

    Dat is toch wat we willen in Europe de laagste prijs, dat bedrijven daar mee akkoord gaan is alleen maar voor de verkopende sector gunstig.... en er is zo te zien nog genoeg aanbod.

  • bucks

    Even een kleine vetinaire check in NZ en hup de grenzen kunnen dicht. Vlees wat van de andere kant van de wereld komt moet vlgs mij wat aan mankeren

Of registreer je om te kunnen reageren.