Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Fonterra breidt activiteiten China uit

Auckland - Fonterra wil nog dit jaar babyvoeding onder zijn merk Anmum op de Chinese markt brengen. Dat stelt directievoorzitter van het Nieuw-Zeelandse zuivelconcern Theo Spierings tegenover persbureau Reuters.

Fonterra gaat de concurrentie aan met grote spelers als Mead Johnson en Nestlé, die al een goede positie hebben wat betreft de verkoop van babyvoeding onder eigen merk. Tot nu toe leverde Fonterra alleen grondstoffen voor babyvoeding bestemd voor China.

Tussen 2014 en 2016 wil Fonterra ook zijn eerste zuivelfabriek, voor de productie van langhoudbare melk, in China bouwen. Fonterra heeft al twee eigen drie eigen melkveebedrijven in China. Daar komen op korte termijn nog twee bedrijven bij.

Laatste reacties

  • abtje

    Einde 1 kind politiek is een gouden afzetgebied. Geen eigen melanine melk maar import melkpoeder. Zelfs FC moet nu wel de melkprijs omhoog bijstellen.

  • poldes

    slimme chinezen.
    laten rijke zuivelindustrieen melkveehouderijen bouwen en exploiteren;goedkoper dan zij het zelf kunnen.
    deze zuivelindustrieen zijn bij melkveehouders aan goedkoop kapitaal gekomen in eigen cuontry.

Of registreer je om te kunnen reageren.