Rundveehouderij

Nieuws 1393 x bekeken 1 reactie

'Exportbeperking Hongkong vergissing'

Hongkong/Amersfoort – Chinezen die naar Hongkong reizen mogen nog maar twee verpakkingen babyvoeding van 1,8 kilo mee naar huis nemen, op straffe van twee jaar gevangenisstraf. FrieslandCampina noemt de overheidsmaatregel een vergissing.

Chinezen zijn volgens lokale media zo gebrand op buitenlandse babyvoeding dat in Hongkong exportbeperkingen voor melkpoeder richting China zijn afgekondigd. Arnoud van de Berg, directeur FrieslandCampina Hongkong, laat tegenover de South China Morning weten dat hij de beperkingen ziet als een vergissing. Het is volgens hem niet zo dat er te weinig babyvoeding op voorraad is om aan de vraag te voldoen. Lege schappen kunnen snel weer worden gevuld.

Een woordvoerder van FrieslandCampina in Amersfoort bevestigt dat de zuivelonderneming over voldoende voorraad beschikt om zowel in China als in Hongkong aan de vraag te kunnen voldoen. FrieslandCampina verkoopt sinds 2009 in Nederland geproduceerde babyvoeding in China en wordt inmiddels verkocht in 62 steden.

Ook vanuit Nederland wordt er door particulieren babyvoeding naar China verscheept. Reden voor winkelketens om in delen van het land een limiet te stellen wat betreft het aantal verpakkingen babyvoeding per klant. Lokale klanten grepen te vaak mis.

Eén reactie

  • koestal

    ik neem altijd een pak nassi mee

Of registreer je om te kunnen reageren.