Rundveehouderij

Nieuws 704 x bekeken 1 reactie

'Europese front voor schapensector'

Londen - De geplaagde Britse schapensector heeft haar collega’s in andere Europese landen opgeroepen één front te vormen om de lammerprijzen omhoog te krijgen.

Ook willen de Britten dat er nog eens wordt gekeken naar de quota voor lamsvlees dat vanuit Nieuw-Zeeland de EU binnen mag komen.

De lammerprijzen zijn de afgelopen maanden sterk gedaald. Dat komt vooral doordat het seizoen in Europa vorig jaar danig is vertraagd door de strenge winter waardoor de aanvoer meer samenviel met die van Nieuw-Zeelands vlees dan in andere jaren. Bovendien staat de vraag naar lamsvlees door de economische crisis in veel landen onder druk.

"Dit is echter geen probleem voor ons Britten alleen; schapenhouders in heel Europa hebben met dezelfde moeilijkheden te kampen. We willen dit dan ook samen met onze Europese collega’s proberen aan te pakken,’’ aldus Charles Sercombe, voorzitter van de sectie veeteelt binnen de National Farmers Union (NFU). De NFU wil met haar zusterbonden onder meer praten over een gezamenlijke campagne voor lamsvlees, waarvoor dan ook steun van de Europese Commissie gevraagd zal worden. Daarnaast willen de Britten dat de quota voor Nieuw-Zeeland onder de loep worden genomen. ‘’De laatste keer dat daarin werkelijk wat is veranderd was in 1994. Sindsdien hebben we grote veranderingen gezien in de vleesverwerkende industrie. Het is daarom van belang dat de Commissie kijkt naar de waarde van de invoer en niet alleen naar het tonnage."

Eén reactie

  • abtje

    Kijk maar uit met die Engelsen. Als het in hun straatje past moeten we een zijn.Is het anders, dan kan je barsten en is het ieder voor zich.

Of registreer je om te kunnen reageren.