Rundveehouderij

Nieuws 4136 x bekeken 2 reacties

'Danone-boeren niet dakloos'

Brussel - Niet alleen voor de overtollige leveranciers van FrieslandCampina in België is er nieuw onderdak, ook de overbodig verklaarde leveranciers van Danone zijn gegadigden.

Dit zegt de Belgische Confederatieve Zuivelorganisatie (BCZ) in reactie op kritiek van onder meer de Belgische Boerenbond dat de zuivelindustrie de veehouders zomaar aan hun lot overlaat. De BCZ wijst erop dat INEX melkveehouders erbij zoekt. Daarnaast is er Fabrelac, dat de mozzarella-productie wil uitbreiden en Arla is nog in de markt voor meer Belgische leden. De FrieslandCampina-leveranciers gaan naar poederprodocent Limelco.

De Belgische Boerenbond vindt dat enerzijds een goede zet, maar kritiek is dat er geen prijsgaranties worden gegeven, zoals ze stelt. De BCZ vindt dat onzinnige kritiek. "Welke zuivelfabrikant geeft nu wel prijsgaranties?" vraagt hij zich af.

Materieel dreigen de Danone-leveranciers er het meest op achteruit te gaan. Zij hebben gemiddeld de grootste melkveebedrijven en ontvangen ook de hoogste melkprijs in België.

Laatste reacties

  • geet

    naar fabrelac gaan ??? Bevraag u toch maar even over hun recent verleden , mr peeters had toen ook mooie praatjes. Ik kan het weten.

  • Houthulstenare

    LDA in walonië ???????

    Daar krijg ik een goede prijs.

    Beter dan milcobel.(gemiddeld)

Of registreer je om te kunnen reageren.