Rundveehouderij

Nieuws 3157 x bekeken 2 reacties

DOC trekt gemiddelde boven FrieslandCampina

Hoogeveen - DOC Kaas houdt de voorschotprijs voor maart gelijk aan die over februari. Leden van de zuivelcoöperatie met een jaarleverantie van 800.000 kilo ontvangen netto een voorschot van €34,08 per 100 kilo.

Dit is de prijs exclusief btw en geld na aftrek van 5 cent heffing voor het Productschap Zuivel (PZ). Gemiddeld over het eerste kwartaal ontvangt een DOC-leverancier bij 8 ton melk dan €34,32 per 100 kilo melk. Dat is 81 cent meer dan een collega met hetzelfde kwantum bij FrieslandCampina. Die ontvangt over het eerste kwartaal €33,51 per 100 kilo. Tot en met februari was de gemiddelde uitbetaalprijs bij FrieslandCampina nog licht hoger. Sinds maart geldt bij de zuivelreus uit Amersfoort echter een voorjaar/zomerheffing van €2,30 per 100 kilo. De garantieprijs voor maart bedraagt bij FrieslandCampina ook €34,50 per 100 kilo. maar dan bij een kwantum van 500.000 kilo.

DOC Kaas zegt de voorschotprijs stabiel te kunnen houden dankzij een relatief stabiele marktsituatie. De vrij hoge melkaanvoer van de laatste weken heeft daarbij geen merkbaar negatief effect op de prijsvorming. De afzet van kaas, wei en room loopt vrij goed. Concreet blijven de vet- en eiwitprijzen bij DOC Kaas staan op achtereenvolgens €3,22 en €6,46 per kilo product.

DOC Kaas presenteert donderdag de jaarcijfers over 2012 aan de ledenraad. Dan ook zal de nabetaling worden vastgesteld en bekendgemaakt. Mogelijk wordt dan ook duidelijk of en wat het effect op de totale melkprijs bij DOC is van de overname van Kraats Kaas (samen met Vergeer Holland) en Cheese Partners Holland.

Laatste reacties

  • koestal

    goede actie van DOC

  • tessa2010

    D as O ok C ool !!!

Of registreer je om te kunnen reageren.