Rundveehouderij

Nieuws 1862 x bekeken 1 reactie

DMK investeert in uitbreiding kaasfabriek Dargun

Dargun - Zuivelconcern DMK investeert dit jaar 8 miljoen euro in de uitbreiding en modernisering van de kaasfabriek in Dargun in Noordoost-Duitsland. De capaciteit van de fabriek, de Zentralkäserei Mecklenburg-Vorpommern (ZMV), komt op 40.000 ton per jaar.

Daarnaast worden maatregelen genomen op het gebied van de efficiency en energiebesparing. Met de capaciteitsuitbreiding wordt ingespeeld op groeiende melkleveranties in de regio. Momenteel gaat het om 300 miljoen kilo op jaarbasis. De fabriek in Dargun is sinds 2009 op grond van een overname eigendom van DMK en maakt Edammer, Goudse, Tilsiter en Trappistenkaas, aldus het concern.

Eén reactie

  • koestal

    zeker kaas voor Aldi en Lidl,hopelijk voor een goede prijs

Of registreer je om te kunnen reageren.