Rundveehouderij

Nieuws 378 x bekeken

BSE-maatregelen in Duitsland kostten circa 2 miljard euro

Greifswald - De BSE-campagne in Duitsland heeft in de periode 2000-2010 tussen de 1,9 miljard en 2,1 miljard aan kosten gevergd. Dat heeft het nationale veterinaire- en voedselveiligheidslaboratorium Friedrich-Loeffler-Institut (FLI) berekend, zo blijkt uit een publicatie in het tijdschrift Zoonoses and Public Health.

De kosten betreffen de bewaking, de maatregelen op de bedrijven met BSE-positieve dieren en slachterijen, destructie van het risicomateriaal en het verbod op voer met dierlijk eiwit. Sinds het eerste geval in Duitsland in 2000 zijn ruim 17.000 runderen wegens BSE-gevaar geruimd, echt besmet waren slechts 413 runderen. De laatste keer dat BSE werd geconstateerd was in 2009.

Of registreer je om te kunnen reageren.