Rundveehouderij

Nieuws 2658 x bekeken

Agressieve BVD vorm op zeker vijf Duitse bedrijven in grensregio

Bonn - Op zes bedrijven in regio’s Krefeld en Viersen in Noordrijn-Westfalen waart BVD rond. De eerste meldingen daarvan waren al rond half februari. Nu heeft de Landwirtschaftskammer Noordrijn-Westfalen bekend gemaakt dat op vijf van deze zes bedrijven met zekerheid het agressieve en zeldzame BVD II virus is gevonden.

Op de bedrijven zijn in korte tijd meerdere dieren, zowel jongvee als koeien gestorven aan de infectieziekte. De bedrijven waren tot de uitbraak onverdacht. In de nabije omgeving van de bedrijven en op de bedrijven zelf is een noodenting uitgevoerd. De entstof is ontwikkeld tegen het meer voorkomende en mildere BVD I virus, maar werkt ook beschermend tegen de agressievere variant, waardoor een eventuele besmetting minder ernstig verloopt.

Omdat BVD vooral via aanhoesten of direct contact wordt overgebracht is het advies om geen vee op de bedrijven aan te voeren en om de normale hygiënische maatregelen in acht te nemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.