Rundveehouderij

Nieuws 2 reactieslaatste update:18 mrt 2013

Aandeel Servië, Hongarije en Roemenië in maisimport ruim een kwart

Den Haag – Servië, Hongarije en Roemenië leverden 26 procent van de totale hoeveelheid mais die Nederland vorig jaar heeft geïmporteerd. De totale waarde van deze import bedroeg 212 miljoen euro. Dat blijft uit cijfers van het Centraal Bureau voor de statistiek (CBS).

Mais uit Servië, Hongarije en Roemenië wordt op dit moment in verband gebracht met de vondst van te hoge gehaltes aan aflatoxine in veevoer en melk. De Nederlandse maisimport uit Servië. Roemenië en Hongarije is vorig jaar bijna verdubbeld ten opzichte van 2011. In totaal werd vorig jaar uit deze drie landen ruim 1 miljoen ton mais geïmporteerd. Hongarije was de grootste leverancier met 691.000 ton. In Servië werd 207.000 ton mais gekocht en Roemenië leverde 138.000 ton.

In totaal importeerde Nederland vorig jaar bijna 4 miljoen ton mais. De import was daarmee 341.000 (9,3 procent) ton groter dan in 2011, zo valt op te maken uit de CBS-cijfers.

Laatste reacties

  • abtje

    En dat wordt in de toekomst alleen maar meer met de natuurplannen, ontpolderen en verschralen van de hollandse gronden.

  • el

    De foto past niet goed bij het artikel , de betreffende mais is waarschijnlijk korrelmais.

Of registreer je om te kunnen reageren.